tiistai 7. toukokuuta 2013

Poika nimeltä Päivi, eiku toisinpäin

Kävipä nimittäin niin, että Vesan ja Waldon boksista löytyi tänä aamuna kasa poikasia. Olin lähdössä töihin ja kävin vain laittamassa hamsulaan valot ja kurkkaamassa onko kukaan hereillä. Vesa ja Waldo tulivat molemmat tervehtimään eteen ja jokin kiinnitti huomioni boksin peränurkkaan. Kun tajusin että sielä on kolme nakkia, soitin hädissäni miehelleni ja kysyin mitä teen. No, eipä sieltä sen suurempaa apua tullut.

Aloin miettimään mistä ihmeestä tunnistan kumpi on naaras, kunnes muistin että Vesan paino oli noussut paljon viime punnituksesta. Kaivoin siis puntarin ja punnitsin molemmat, Vesan paino oli laskenut huomattavasti. Sitten muistin, että "veljekset" olivat nukkuneet jonkin aikaa eri nurkissa ja poikaset olivat Vesan nurkassa. Kuitenkin siinä paniikissa pähkäillessäni Waldo roudasi poikaset omaan nukkumanurkkaansa joka hämmensi minua entisestään.

Hetken panikoituani tajusin katsoa molempien vatsaa ja sieltähän se selvisi, Waldolta löytyi hajurauhanen ja Vesalta nisät. En tiedä miksi en ensimmäisenä kurkannut vatsan puolelle, todennäköisesti olin niin paniikissa etten tajunnut.

Kun molemmat olivat pois boksista huomasin, että kolmannessa nurkassa on liikettä. Yhdessä nurkassa kaksi poikasta ja toisessa kolme. Poikasia siis yhteensä viisi. Toivotaan nyt kuitenkin, että selviävät hengissä, vaikkei tuollaisen tapahtuminen mukavaa ole.

Onneksi poikaset olivat taivasalla, muuten en niitä olisi huomannut vieläkään, jos moneen päivään. Minulla ei ole ollut tapana tutkia nukkumapaikkoja muuten kuin siivousten yhteydessä. Varmaa syntymäpäivää en osaa sanoa, sillä viime käsittelystä on muutama päivä ja olen vain ruokkinut ja vaihtanut vesiä parin viime päivän aikana. Poikaset olivat jo parin sentin kokoisia, eli eivät siis vastasyntyneitä.

EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI, koska pariskunta on asunut yhdessä synnytyksen jälkeen jonkun aikaa, on mahdollista että tulossa on tuplat. Toivon sydämeni pohjasta, ettei niin kuitenkaan ole!


Täytynee siis keksiä Vesalle uusi lempinimi. Nimi Vesper sopii edelleen, tarvitaan vain tytölle sopiva lempinimi. Ehdotuksia otetaan vastaan! :)

1 kommentti: